El Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya d'Andorra (CENMA) us convida a participar al curs: "Els bolets d'Andorra" que es durà a terme els dies 12, 13 i 14 d'octubre de 2012 a l'Hotel Bringué del Serrat, a la parròquia d'Ordino. L'objectiu del curs és fer una introducció en el món dels fongs, conèixer els principals bolets que podem trobar en els diferents ambients andorrans i aprendre a identificar alguns d'ells.
A continuació us adjuntem el programa del curs, esperem que sigui del vostre interès.
Organitza: Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (CENMA) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA).
Col·labora: Hotel Bringué, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Societat Catalana de Micologia, Comú d'Ordino i Andorra Turisme.
Lloc: Hotel-Xalet Bringué. Ctra. General 3, El Serrat. Ordino.
PROGRAMA
El curs és d'un dia; cal escollir entre el dissabte 13 o el diumenge 14 d'octubre.
Divendres 12 d’octubre:
- 20.00 h Conferència inaugural del curs a càrrec del micòleg Dr. Josep Girbal (professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona). Gratuïta i oberta a tothom.
- 21.30 h Proposta de sopar temàtic sobre els bolets d’Andorra a l’Hotel Bringué.
Dissabte 13 d’octubre:
- 10.00 h- 14.00 h. Sortida de camp per aprendre a reconèixer els bolets. Recollida d’algunes espècies a fi de ser identificades al taller.
- 14.00 h. Dinar. Proposta de dinar temàtic sobre els bolets d’Andorra a càrrec de l’Hotel Bringué.
- 16.00 h. Xerrada “Introducció al món dels bolets” a càrrec dels micòlegs de la UAB.
- 18.00 h. Taller d’identificació de bolets a càrrec dels micòlegs de la UAB i de la Societat Catalana de Micologia.
- 19.00 h. Fi del curs amb cava i tastets de bolets.
Diumenge 14 d’octubre:
- 9.00 h- 13.00 h. Sortida de camp per aprendre a reconèixer els bolets. Recollida d’algunes espècies a fi de ser identificades al taller.
- 13.00 h. Dinar. Proposta de dinar temàtic sobre els bolets d’Andorra a càrrec de l’Hotel Bringué
- 15.00 h. Xerrada “Introducció al món dels bolets” a càrrec dels micòlegs de la UAB.
- 17.00 h. Taller d’identificació de bolets a càrrec dels micòlegs de la UAB i de la Societat Catalana de Micologia.
- 18.00 h. Fi del curs amb cava i tastets de bolets.
Notes: Per la sortida de camp, cal portar un bon calçat, barret per al sol, protecció solar i roba escaient. L’esmorzar va a càrrec de cada participant.
Per causes meteorològiques el CENMA es reserva el dret de posposar la sortida.
Inscripció al curs:
Les places són limitades i cal reservar-les amb antelació al telèfon del CENMA (+376) 742630, o bé per correu electrònic cenma@iea.ad. El preu del curs és de 20€ i cal escollir entre el dissabte o el diumenge. El dinar temàtic de bolets no està inclòs en el preu del curs. Un cop apuntats, tindreu fins al 10 d’octubre per ingressar els diners al compte de l’Institut d’Estudis Andorrans al Crèdit Andorrà: AD48 0003 1101 1044 5271 0101 o al compte de La Caixa: ES87 2100 3642 1025 0450 2794 (recordeu posar el vostre nom com a assumpte de la transferència).
L'Hotel-Xalet Bringué ofereix la possibilitat de reservar un paquet-promoció (allotjament i mitja pensió) que inclou la inscripció al curs. A la web: www.hotelbringue.com podreu obtenir més informació. El seu telèfon és el (+376) 749 100. En aquest cas, cal fer la reserva directament a l'Hotel-Xalet Bringué.
Menús de l'hotel Bringué:
Preu Menú: 20€
Divendres
Aperitiu: Tàrtar de xampinyons i alvocats
1er plat: Canelons farcits de bolets sobre crema d'espinacs
2on plat: Bacallà amb col, mongetes blanques i pil pil de bolets
Postre: Tiramisú en copa
Dissabte
Aperitiu: Petits rovellons a la vinegreta
1er plat: Risotto de bolets amb pedres d'ànec confitats
2on plat: Crepinetes de peus de porc amb bolets i pinyons
Postre: Crema de llimona amb dos textures
Diumenge
Aperitiu: Espuma de bolets amb crostonets de pa
1er plat: Pastís de bolets amb salsa romesco
2on plat: Conill a la casadora amb bolets
Postre: Pastís de formatge de la casa amb confitura de tomàquet
Vins proposats per maridar els menús:
Divendres: DAVIDE TRADICION ALBARIÑO
Dissabte: TRES AL CUADRADO
Diumenge: DE BARDOS ROMANTICA
POSTRES (suggerència): MELANTE
CAVA: MARTI SERDA BRUT
____________________________________________
Centre d’estudis de la neu i de la muntanya d’Andorra
Institut d’Estudis Andorrans
--------------------------------------------
Av. Rocafort 21-23;
Edil. El Molí 3er pis
AD600 Sant Julià de Lòria
Principat d'Andorra
Tel: (+376) 742 630
Fax: (+376) 843 585
E-mail: cenma@iea.ad
Web: www.cenma.ad
__________________________________________
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada